ТЯЛОТО КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО

Кой каза, че остаряването не тревожи мъжете, които изпитват своите притеснения от този факт. Да остаряваш не е процес, който всеки би искал да забележи у себе си. Въпреки това, такава е реалността и всеки трябва да я приеме. Разбира се, остаряването е заложено в нашата природа и не можем да го избегнем. Въпреки това можем да повлияем този процес и да го забавим до известна степен.

Как да забавим процесът на стареене?

Начинът, по който се отнасяме към тялото си от този момент занапред - какъв режим на живот имаме, какво трябва да ядем и пием и как да възприемаме света около нас.
"Вълшебно огледало от стената, къде е младостта ми и стегнатото ми тяло?" Успокойте се .... всеки задава същите въпроси, от време на време, когато погледне в огледалото. Процесът на стареене е причина за редица промени в тялото ни - като загуба на мускулна маса, което ни кара да се чувстваме "овехтели". На средна възраст, способността да произвеждаме мускулни клетки намалява с 30% като при възрастните хора този процент е още по-висок. Това са лошите новини. А сега добрите - съществува начин да повлияете положително на обема мускулна маса в тялото. Последните изследвания показват, че дори 90 годишните могат да трупат мускулно тегло и в това няма научна фантастика или алхимия.

Еликсирът на младостта се нарича спорт.

Честно казано, колко време от деня прекарвате в отпусната поза с вестник в ръка, пред телевизора или в интернет? Около 2 часа? То със сигурност можете да намерите 30 минути за раздвижване. С половин часова тренировка можете да направите чудеса с тялото си. Упражненията всъщност са много важни при възрастните хора, като една от причините е понижената способност на организма да синтезира енергия. Идете да поплувате или на фитнес. Можете също да практикувате йога или пилатес, които не са твърде натоварващи, но стягат мускулите по естествен начин. Добро упражнение за сърдечния мускул е скачането на въже, колоезденето, при които се отделят хормони, забавящи стареенето и притежаващи полезен ефект за тъканите и органите.

Дори и да не сте винаги в настроение за упражнения, опитайте да спазвате определен план и последователност в спортните ви занимания. Редовните физически упражнения имат много по-добър ефект, отколкото тичането веднъж седмично. Скоро сами ще установите, че сте в по-добра форма и стареенето вече няма да ви прави особено впечетление.

Уверете си, че приемате достатъчно течности, витамини и минерали. Консумирайте храни, богати на антиоксиданти и мазнини, които са незаменими за остаряващото ви тяло. Всичко това комбинирано с продължителен сън, добро настроение и ограничаване на стреса може да бъде от решаваща роля за цялостното ви благосъстояние.

За още полезна информация посетете нашата страница: Здравословен начин на живот
ТЯЛОТО КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО